melitis_gr

Go to content

Main menu

Η ιστορία ξεκινάει στα μέσα του 1930. Τότε ο παππούς Ηλίας  Πολύζος  ξεκινάει  ως μελισσοκόμος, πιάνοντας στο βουνό μελίσσια και τοποθετώντας τα τότε στα λεγόμενα κοφίνια.Η ιστορία συνεχίζεται με τον πατέρα Αθανάσιο Πολυζο, όπου στα μέσα του 1980 ξεκινάει την ενασχόληση του με την μελισσοκομία.Η δική μου εμπειρία με τα μελίσσια ξεκινάει από την παιδική ηλικία όπου βοηθάω και αρχίζω να μαθαίνω τα μυστικά της μελισσοκομίας  από πατέρα και παππού. Η εμπειρία είναι μεγάλη, αλλά για να ολοκληρωθεί το φάσμα της γνώσης σχετικά με την μελισσοκομία και έχοντας πάρει πλέον την απόφαση  να ασχοληθώ επαγγελματικά, παρακολουθώ για 1 χρόνο σεμινάρια ερασιτεχνικής και στην συνέχεια επαγγελματικής μελισσοκομίας στο Ι.Γ.Ε   (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών)  στο Μαρούσι στην Λ. Κηφισίας Κτήμα Συγγρού. Εκεί, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Νικόλαος  έρχεται να δέσει τις εμπειρικές μου γνώσεις με το επιστημονικό υπόβαθρο της μελισσοκομίας. Έχοντας πλέον όλα τα απαραίτητα εργαλεία στα χέρια μου παίρνω την απόφαση να φτιάξω το 2009 το δικό μου χώρο συσκευασίας  και τυποποίησης μελιού, η διαδικασία ολοκληρώνεται στις αρχές του 2010 και ο χώρος αυτός έρχεταινα υποστηρίξει την παραγωγή μελιού  η οποία γίνεται στην Αρκαδία θέση Καλτεζες (υπάρχει μελισσοκομείο και αποθηκευτικός χώρος) στην Αλωνίσταινα  στο Όρος Μαίναλο  σε υψόμετρο 1200 μετρων, στην Ματαράγκα  Θεσσαλίας και στο Καροπλέση στα Αγραφα  (υπάρχει μελισσοκομείο και αποθηκευτικός χώρος) Το συσκευαστήριο κατασκευάζεται σε ιδιόκτητο χώρο στην Αθήνα στην περιοχή του Γέρακα, όντας στρατηγικό σημείο για την κατανομή των μελισσιών και την διαχείριση της εμπορίας.Η αδειοδότηση  του συσκευαστηρίου πραγματοποιείται από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας  Ανατολικής Αττικής με τον αντίστοιχο κωδικό κτηνιατρικής έγκρισης.  Ταυτόχρονα αρχίζει και η εφαρμογή συστήματος ασφάλειας ροφίμων HACCP (ανάλυση κινδύνων και κρίσιμα σημεία ελέγχου)στο συσκευαστήριο μελιού σύμφωνα με τις αρχές του Codex Alimentarius και την τρέχουσα Ελληνική και Ευρωπαική νομοθεσία.  Η εφαρμογή του συστήματος γίνεται υπό την συνεχή επίβλεψη εξωτερικού συμβούλου. Ο κωδικός κτηνιατρικής έγκρισης μας δίνει το δικαίωμα να συσκευάσουμε και να τυποποιήσουμε το μέλι μας για λογαριασμό τρίτων (φασόν) ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη σε συσκευασία και εμφάνιση.  Το μόνο που μένει σταθερό είναι το εξαίρετο μέλι των μελισσιών μας, αφού αυτά αποτελούν τον διαρκή και αποκλειστικό προμηθευτή του εργαστηρίου μας για όλες τις συσκευασίες μας.  Αυτή η κάθετη διαχείριση ήταν από την αρχή ο στρατηγικός μας σχεδιασμός, αποτελεί μονόδρομο για την μπιστοσύνη στο προϊόν μας και επίσης ακλόνητη βάση για την εξαιρετική ποιότητα που προσφέρουμε στον πελάτη μας.

 
Back to content | Back to main menu