Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραγωγή

Εφαρμόζοντας την μέθοδο της νομαδικής μελισσοκομίας, η οποία θεωρείται ασύγκριτα πιο αποτελεσματική και πιο αποδοτική, μεταφέρουμε τις κυψέλες μας καθόλη την διάρκεια της χρονιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας μας προκειμένου να συλλέξουμε μέλι από διαφορετικές ποικιλίες.
Το ταξίδι των μελισσών μας ξεκινά την άνοιξη από τα νότια και σιγά σιγά ανεβαίνουμε προς την κεντρική Ελλάδα καταφέρνοντας έτσι να συλλέξουμε μέλι με διαφορετική γεύση και διαφορετικό άρωμα, που ικανοποιεί όλα τα γούστα, ακόμα και τα πιο απαιτητικά.
Σημαντικό ρόλο βέβαια στην συλλογή του μελιού παίζουν και οι εκάστοτε καιρικές συνθήκες καθώς είναι γνωστό πως οι μέλισσες επηρεάζονται άμεσα από το κλίμα στο οποίο διαβιώνουν και βοσκούν.
Άλλωστε δεν μιλάμε για ένα βιομηχανοποιημένο προϊον, αλλά για κάτι εντελώς φυσικό που η παραγωγή του έχει άμεση σχέση με τις βιοκλιματικές συνθήκες. Φυσικό και επόμενο λοιπόν είναι να υπάρχουν διακυμάνσεις τόσο στις διαθέσιμες ποικιλίες όσο και στις διαθέσιμες ποσότητες.
Έχουν υπάρξει μάλιστα μελισσοκομικές χρονιές που οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την παραγωγή πληθώρας ποικιλιών, είτε την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων με αποτέλεσμα την εξάντληση τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Μερικές από τις ποικιλίες που παράγουμε και είναι και οι πιο δημοφιλείς είναι:

  • Το μέλι από άνθη, βότανα και θυμάρι
  • Το μέλι από πορτοκαλιές
  • Το μέλι από κωνοφόρα δέντρα και βότανα
  • Το μέλι ελάτης
  • Το μέλι καστανιάς
  • Το μέλι ανθέων
  • Το μέλι πεύκης
  • Το μέλι ερείκης
  • Το μέλι δρυός και
  • Το μέλι κουμαριάς.

Η παραγωγή μας όμως δεν περιορίζεται μόνο στο μέλι καθώς οι μέλισσες μας προσφέρουν και άλλα προϊόντα όπως, η γύρη, ο βασιλικός πολτός, η πρόπολη, και το κερί.
Το καθένα από αυτά χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους και έχει σημαντικά ωφέλη στην υγεία και στην ομορφιά του ανθρώπου.
Copyright © melitis 2011-2019
Powered by
Επιστροφή στο περιεχόμενο